12 Eylül 2013 Perşembe

Fenerbahçe, Galatasaray'ı Solladı!

Uluslararası maçlar için lige verilen arada, milli takımlara en çok sarı lacivertliler oyuncu gönderdi. Fenerbahçe bu alanda ezeli rakiplerini geride bıraktı.
 
Fenerbahçe, sahip olduğu milli oyuncularla, bu alanda ilk sırada gelen Süper Lig kulübü oldu. Tüm dünyada uluslararası maçlar nedeniyle kulüp müsabakalarına verilen arada, ülkelerin aday kadrolarını açıklamalarıyla Türkiye'den de birçok oyuncu milli takımlarının yolunu tuttu. Hem yerli hem de yabancı oyuncular itibariyle Fenerbahçe ligde en çok oyuncusunu milli takımlara gönderen kulüp oldu. Türk Milli Takımı'na verdiği 6 futbolcusu ile bu alanda Beşiktaş ile birlikte ilk sırada yer alan takım olan sarı-lacivertliler, yabancılarla birlikte toplam 13 oyuncu ile siyah beyazlıları da geride bıraktı.


Fenerbahçe, bu alanda son yıllarda başı çeken ekip olan Galatasaray'a da fark atarken, sarı kırmızılı takım ise hem yerli hem de yabancı sayılarında düşüş yaşadı. Türk Milli Takımı için 4 oyuncusuna davet gönderilen Galatasaray, yabancıda da gerek Elmander'in gidişi, gerek Amrabat ve Eboue gibi sürekli çağrılan isimlerin bu kez davet almamaları gibi nedenlerle milli takımlara gönderdiği oyuncu sayısında geriledi. Yine son yılların bu alanda önemli ekiplerinden Bursaspor da milli oyuncu sayısında hayalkırıklığı yaşadı. Türkiye için hiçbir yeşil beyazlı isim çağrılmazken, Timsah'ta milli davet alan tek oyuncu Slovak Stanislav Sestak oldu.

Ersun Yanal'ın sakatlık sevinci!

Herhangi bir sakatlık sorunu yaşamadan haftayı hasarsız kapatan sarı-lacivertliler, gelen iyi haberlerle de moral kazandı. Sivasspor maçında iyi bir hava yakalayan takımında taşların yerinden oynamasından korkan Yanal, tüm as oyuncuların sağlam bir şekilde geri gelmesi ile derin bir “oh” çekti. Milli takımlarına giden Caner Erkin, Volkan Demirel, Mehmet Topal, Gökhan Gönül, Alper Potuk, Emmanuel Emenike, Bruno Alves, Raul Meireles, Moussa Sow’un performansları sevinç yarattı. Çek Cumhuriyeti’nin Ermenistan’a 2-1 yenildiği mücadelede 90 dakika şans bulan Kadlec, İtalya karşısında yedek bekledi. Hollanda’ya çağırılan Dirk Kuyt ise grubumuzda yer alırkeni Estonya ile 2-2 berabere kaldıkları maçta 24 dakika, 2-0’lık Andorra galibiyetinde de 12 dakika şans buldu.

Süper Lig'de 4 büyüklerin başını çektiği milli oyuncular sıralaması:

FENERBAHÇE (13):  Alper Potuk (Türkiye), Gökhan Gönül (Türkiye), Volkan Demirel (Türkiye), Caner Erkin (Türkiye), Hasan Ali Kaldırım (Türkiye), Mehmet Topal (Türkiye), Michal Kadlec (Çek Cumhuriyeti), Pierre Webo (Kamerun), Bruno Alves (Portekiz), Raul Meireles (Portekiz), Emmanuel Emenike (Nijerya), Dirk Kuyt (Hollanda), Moussa Sow (Senegal).

BEŞİKTAŞ (10):  Olcay Şahan (Türkiye), Gökhan Töre, (Türkiye), Tolga Zengin (Türkiye), Ersan Gülüm (Türkiye), Oğuzhan Özyakup (Türkiye), Mustafa Pektemek (Türkiye), Atiba Hutchison (Kanada), Tomas Sivok (Çek Cumhuriyeti), Hugo Almeida  (Portekiz), Veli Kavlak (Avusturya).

GALATASARAY (9):  Burak Yılmaz (Türkiye), Umut Bulut (Türkiye), Selçuk İnan (Türkiye), Semih Kaya (Türkiye) Fernando Muslera (Uruguay), Aurelien Chedjou (Kamerun), Dany Nounkeu (Kamerun), Didier Drogba (Fildişi Sahili), Wesley Sneijder (Hollanda).

TRABZONSPOR (6):  Onur Kıvrak (Türkiye), Aykut Demir (Türkiye), Sol Bamba (Fildişi Sahili), Didier Zokora (Fildişi Sahili), Adrian Mierzejewski (Polonya), Marc Janko (Avusturya).


Onur Dinçer / Skorer

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Subscribe to our Newsletter

Contact our Support

Email us: Support@templateism.com

Our Team Memebers