24 Ağustos 2013 Cumartesi

Fenerbahçe'nin Üzerindeki Kara Bulutlar Dağılıyor!


Arka arkaya üç maç kaybeden Ersun Yanal'ın takımı bu defa kazanmayı bildi. Maçın geneline bakıldığında arzuladığı oyunu sahaya yansıtamayan Fenerbahçe, Kuyt'ın bulduğu kafa golüyle sahadan 1-0'lık üstünlükle ayrıldı.

Oyunun tamamında Eskişehirspor'un Fenerbahçe'ye kıyasla daha üstün olduğunu söyleyebiliriz. Daha iyi pas yapan, hücumlara daha hızlı ve etkili çıkan, daha iyi mücadele eden ve girdiği birçok gol pozisyonundan da yararlanamayan taraf konuk takımdı. Fenerbahçe ise Eskişehir'in ataklarını savuşturup kontra-ataklarla gol aramaya çalıştı. Fakat sarı-lacivertlilerin bu konuda başarılı olduğu pek söylenemez.

Fenerbahçe'de Sow, Emenike ve Webo ilerde çok etkisiz kaldı. Bugünkü Fenerbahçe 11'inde, bu oyuncuların daha etkili olması için ileriye ara paslar atacak, onları gol pozisyonlarına sokacak bir oyuncu eksikliği vardı.

Kuyt her zamanki gibi sahada adeta varını yoğunu verdi ve şık bir kafa golüyle de takımını öne geçirdi. Bir savunmada, bir hücumda... Sahada ayak basılmadık yer bırakmadı. Forma hakkının nasıl verilebileceğine dair bir ders verdi sanki takım arkadaşlarına... Bugünün başarılı performanslarından biri de kuşkusuz Mert'inkiydi... Yaptığı kurtarışlarla Fenerbahçe kalesini gole kapatan genç kaleci, Necati'nin kullandığı penaltıyı da kurtararak bir bakıma takımına üç puanı getiren isim oldu...

Alper, Meireles ve Selçuk'tan oluşan üçlü orta saha, savunmada beklentileri karşılayabilmişken hücum hattında beklentileri karşılamakta yetersiz kaldı.

Savunma hattında ise Bruno Alves kusursuza yakın bir performans sergilerken Egemen Korkmaz da Portekizli'ye uyum sağlamayı başarabildi.

Fenerbahçe bugün iyi oynayamadı, pas yapmakta güçlük çekti, pozisyon sıkıntısı yaşadı ama kazanmayı bildi. Kötü oynanan bir maçta, kazanmak büyük takımların moral depolamaları adına çok önemlidir. Bu galibiyetin Fenerbahçe'nin üzerindeki kara bulutları dağıtacağına inanıyorum. Daha parlak günler görmek dileğiyle...

Arno Artinoğlu




0 yorum:

Yorum Gönder

 

Subscribe to our Newsletter

Contact our Support

Email us: Support@templateism.com

Our Team Memebers